Újabb migránshajó köthet ki Szicíliában

Az olasz hatóságok szombaton kikötési engedélyt adtak a Sea-Eye és a Mission Lifeline német civilszervezetek hajójának, hogy a szicíliai Trapaniban partra tehesse a fedélzetére vett több mint nyolcszáz migránst.

A hajó csütörtök óta várt kikötési engedélyre. A Sea-Eye 4 egymást követő műveletekben vette fedélzetére a Földközi-tengeren a menedékkérőket, akik között több mint kétszáz fiatalkorú és öt várandós nő is van. A hajót vasárnap várják Trapaniban.

A Sea-Eye nehezményezte, hogy Málta már csütörtökön nemet mondott a civilhajó fogadására. A Sea-Eye 4 mellett az Sos Mediterranée francia nem kormányzati szervezet által működtetett Ocean Viking is kikötési engedélyre vár, fedélzetén 314 migránssal.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI / dpa / Instagram

Friss hírek

Ismét leminősítette Ukrajnát a Moody’s

Az eddigieknél is nagyobb adóskockázatot jelző szintre minősítette vissza Ukrajnát pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy az Ukrajna elleni orosz invázió elhúzódásával növekednek az ukrán adóssághelyzet fenntarthatóságát terhelő kockázatok.

Read More »