COP26: nyugdíjazzák az indonéz és fülöp-szigeteki szénerőműveket

Az Ázsiai Fejlesztési Bank (ADB) elindított egy tervet, amelynek célja, hogy segítsen Indonéziának és a Fülöp-szigeteknek „nyugdíjba küldeni” szénalapú erőműveik 50%-át a következő 10-15 évben.

Az „Energiaátállási Mechanizmusnak” nevezett terv két több milliárd dolláros alapból áll: az egyiket a széntüzelésű erőművek korai nyugdíjazására vagy újrahasznosítására használnák, míg a másik a tiszta energiával kapcsolatos beruházásokra fog összpontosítani – jelentette be Masatsugu Asakawa, az ADB elnöke a COP26-klímacsúcson Glasgow-ban.

A mechanizmushoz többek között multilaterális fejlesztési bankok és intézményi befektetők biztosítják majd a forrásokat; a kezdéshez szükséges 25 millió dolláros finanszírozás Japánból érkezik. A kísérleti szakasz célja, hogy elegendő pénzt gyűjtsenek öt-hét szénerőmű nyugdíjazásának felgyorsításához Indonéziában és a Fülöp-szigeteken.

https://www.instagram.com/p/CVz-_32jges/
  • Kapcsolódó cikkeink:

Öt év alatt kivezetnék a szénalapú áramtermelést Magyarországon

Elindult a COP26 konferencia, már csak a tettek hiányoznak

Forrás: Bloomberg Green / Instagram

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »