A felvásárlások miatt a MOL korlátozza az AdBlue forgalmazását

A tömeges felvásárlások miatt a MOL korlátozza az AdBlue értékesítését – közölte a vállalat szerdán.

Az ellátásbiztonság érdekében egy tranzakción belül 1 darab kannás terméket lehet vásárolni, a pisztolyos AdBlue-tankolásnál pedig legfeljebb 50 liter az alkalmanként kiadható mennyiség. A MOL a töltőállomásokon a közfeladatot ellátó szerveknek, a mentőknek, a tűzoltóságnak és a rendőrségnek a készlet erejéig továbbra is korlátozások nélkül biztosítja az adalékanyagot. A MOL-LUB Kft. pedig teljesíti a szerződéses kötelezettségeit.

A dízelmotoros járművek adalékanyaga iránt néhány nap alatt a tízszeresére-húszszorosára nőtt a kereslet. A részben már nyerészkedési célú felvásárlás felborította a piacot, noha a lakossági igényeket a MOL továbbra is ki tudná elégíteni – indokolták a korlátozást.

A közlemény szerint az AdBlue a gáz drágulása miatt egész Európában hiánycikk. A MOL bízik a helyzet gyors rendeződésében, ám addig is gondoskodik a készletei rendszeres feltöltéséről – tették hozzá.

  • Friss cikkünk a témában:

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »