Újraindul a barcelonai embertornyok hagyománya

A barcelonai Plaza de Valls-on “épült fel” a járvány kezdete óta első “colles castelleres”, azaz embertorony. A koronavírus-járvány kapcsán bejelentett új spanyolországi intézkedések értelmében a tér teljesen újranyitott, és nincs korlátozva az ottani létszám, csak a maszkviselés kötelező.

A több mint 200 éves múltra visszatekintő katalán hagyományőrző viadal mára teljesen beleépült a helyi kultúrába; manapság szinte minden fontosabb ünnep alkalmat nyújt a csapatoknak arra, hogy bemutassák tudásukat a bámészkodóknak. Az évente megrendezett versenyek célja, hogy a csapatok minél magasabb emberből épült “kastélyokat”, tornyokat hozzanak létre.

Forrás: Euronews / Instagram

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply