Újraindul a barcelonai embertornyok hagyománya

A barcelonai Plaza de Valls-on „épült fel” a járvány kezdete óta első „colles castelleres”, azaz embertorony. A koronavírus-járvány kapcsán bejelentett új spanyolországi intézkedések értelmében a tér teljesen újranyitott, és nincs korlátozva az ottani létszám, csak a maszkviselés kötelező.

A több mint 200 éves múltra visszatekintő katalán hagyományőrző viadal mára teljesen beleépült a helyi kultúrába; manapság szinte minden fontosabb ünnep alkalmat nyújt a csapatoknak arra, hogy bemutassák tudásukat a bámészkodóknak. Az évente megrendezett versenyek célja, hogy a csapatok minél magasabb emberből épült „kastélyokat”, tornyokat hozzanak létre.

https://www.instagram.com/p/CVcgYsmI9eQ/

Forrás: Euronews / Instagram

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »