Nyugat-Ausztráliában is kötelező lesz az oltás

Nyugat-Ausztráliában az év végére kötelezővé teszik a Covid-19 elleni védőoltást a legtöbb munkavállaló számára, beleértve a tanárokat és a szupermarketek személyzetét is – írja a The Guardian.

Mark McGowan miniszterelnök szerint a drasztikus lépés szükséges ahhoz, hogy az állam felkészüljön a vírussal való együttélésre.

A kötelezettség három, számos munkakört magába foglaló munkavállalói csoportban kerül bevezetésre, amelyek az államban dolgozó munkaerő mintegy 75%-át képviselik:

  • Az első csoportba a kikötői munkások, a szállítási és áruforgalmi dolgozók, az egészségügyi és idősgondozói személyzet, a rendőrség és az ingázó bányászati munkások tartoznak. Emellett a szociális dolgozók, a tűzoltóság és a sürgősségi szolgálatok alkalmazottai, a vágóhídon és a húsfeldolgozó üzemekben dolgozók, valamint a börtön személyzete is szerepel a listán. Nekik december 1-jéig meg kell kapniuk az első oltást, december 31-éig pedig a második adagot.
  • A második csoportba a szupermarketek, élelmiszerboltok, éttermek, kocsmák és kávézók személyzete, valamint a gyermekgondozás, a tömegközlekedés és az építőipar területén dolgozók, illetve a tanárok és az iskolai személyzet tartoznak. Nekik az első adagot az év végéig, a másodikat január 31-éig kell megkapniuk.
  • A harmadik csoportot a kormányzati alkalmazottak, a parlamenti képviselők és más kiskereskedelmi dolgozók alkotják.

A vállalkozások és a munkavállalók felkészültségének biztosítása érdekében a lépés végrehajtása előtt iparági kerekasztal-beszélgetéseket tartanak majd.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: The Guardian

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply