Lezárták La Palma repterét a sok hamu miatt

A kifutópályákon összegyűlt nagy mennyiségű vulkáni hamu miatt megint nem fogad járatokat a Kanári-szigetekhez tartozó La Palma sziget repülőtere – közölte a légikikötőt üzemeltető AENA vállalat.

A szigetre közlekedő Binter és a Canaryfly légitársaságok már szerda este bejelentették hogy felfüggesztik a járataikat, mivel az időjárási előrejelzésből a szélirány megváltozására lehetett számítani, ami be is következett. A vulkánkitörés kezdete óta ez a második alkalom, hogy le kellett állítani a légiközlekedést.

A repülőtér újbóli megnyitásáig La Palma csak vízi úton megközelíthető, a rendszeres kompjáratok továbbra is zavartalanul üzemelnek.

A Cumbre Vieja vulkán szeptember 19-én tört ki és azóta is aktív, már három kürtőből tör fel a láva, folyamatosak a kisebb-nagyobb földrengések. A sziget 14 települése közül négyet érint a természeti katasztrófa, mintegy hatezer embert kellett kitelepíteni elővigyázatosságból. A megsemmisült épületek száma meghaladja az ezret, több mint 430 hektárt borított be a lávafolyam, amely már két helyen érte el az Atlanti-óceánt új földnyelvet létrehozva, a nagyobbik mérete meghaladja a 38 hektárt.

María José Blanco, a spanyol geográfiai intézet (IGN) igazgatója szerint nem várható, hogy rövidesen elcsendesüljön a vulkán.

A sziget támogatására folyamatosan indulnak akciók, legutóbb a spanyol labdarúgó szövetség kezdeményezett gyűjtést: a játékosok aláírt mezeit elárverezik és a befolyt összeget felajánlják a károsultaknak.

https://www.instagram.com/p/CUmwGS8ruJS/

Forrás: MTI/Instagram

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »