A LinkedIn is megszűnik Kínában

A Microsoft csütörtökön bejelentette, hogy leállítja a LinkedIn helyi verzióját Kínában, mivel az ázsiai ország még inkább kiterjeszti az internet cenzúráját.

A LinkedIn (volt) az utolsó jelentős amerikai közösségi hálózat, amely még mindig működik Kínában – ugyanakkor az oldallal kapcsolatban a legszigorúbb cenzúraszabályok vannak érvényben. A különféle közösségi média platformokat és webhelyeket – például a Twittert és a Facebookot – több mint egy évtizede blokkolják az országban, míg a Google 2010-ben maga döntött úgy, hogy megszünteti tevékenységét Kínában.

A Microsoft közölte, hogy azért állítja le a LinkedIn-t, mert “jelentősen nagyobb kihívás az oldal működtetése egy olyan környezetben, ahol rendkívül szigorú körülményeknek kell megfelelni”. Ehelyett a vállalat egy olyan álláskereső oldalt indít Kínában – InJobs néven , amely nem rendelkezik a LinkedIn közösségi funkcióival, tehát nem tartalmaz hírfolyamot, és nem teszi lehetővé a felhasználók számára bejegyzések vagy cikkek megosztását.

A Microsoft azután tette a fenti bejelentést, hogy egy kínai internetes szabályozó hatóság felszólította a LinkedIn-t, hogy jobban moderálja az oda felkerülő tartalmakat; erre az oldal állítólag 30 napos határidőt kapott – írta meg a The Wall Street Journal csütörtökön.

A LinkedIn 2014-ben indult Kínában, korlátozott funkciókkal, amelyeket az ország szigorúbb internetes törvényeinek betartására terveztek.

  • Korábban írtuk:

Forrás: CNBC

Friss hírek

Különmegbízottat nevezett ki a Nyugat-Balkánra Boris Johnson

Boris Johnson brit miniszterelnök kinevezett egy nyugat-balkáni ügyekért felelős különmegbízottat annak jeléül, hogy az Egyesült Királyság elkötelezett a régió stabilitása és prosperitása iránt. A nyugat-balkáni politikai helyzetet a NATO külügyminisztereinek rigai találkozóján, valamint a G7 külügyminiszterek liverpooli találkozóján is megvitatják majd.

Read More »

Leave a Reply