Forradalmi ötlettel állt elő egy virginiai politikus a tengerszint-emelkedés megállítására

Scott Pio egy republikánus képviselőjelölt, aki elnöksége idején Donald Trump nemzetközi gyorsreagálású csapatának tagja volt, rendhagyó ötlettel állt elő a globális tengerszint-emelkedés megállítására: Vegyük ki a vízből az összes hajót! 

Az ötlet bár kevésbé veszélyes, mégis Trump forradalmi ötletét idézi a koronavírus legyőzésére. A volt elnök fejében akkor az merült fel: mi lenne, ha a baktériumokat a tárgyak felületén elpusztító fertőtlenítőszereket belsőleg alkalmaznánk?

https://www.instagram.com/p/B_koczto-c9/

Scott Pio is egy hasonló, tisztán elméleti kérdést tett fel:

“Kíváncsi lennék, a tengerszint vajon csökkenne, ha az összes hajót kivennénk a vízből? Csak egy gondolat, nem állítás.” közölte Scott Pio a Twitteren, bár a posztot azóta már törölte.

Nos, a gondolat nem alaptalan, de amellett, hogy logisztikailag meglehetősen nehezen kivitelezhető, valódi haszna sem lenne.

Randall Munroe, egy mérnök utánajárt a dolognak és közölte, a válasz 6 mikron, azaz 0,006 milliméter – ennyivel csökkenne a tengerszint, ha kivennénk a hajókat. Munroe azt is elmagyarázta, hogy ez az eredmény körülbelül 16 óráig tartana, az óceánok szintje ugyanis jelenleg 3,3 milliméterrel nő évente.

A NASA kutatásai szerint a tengerek és óceánok vízszintje az ember okozta globális felmelegedés miatt növekszik, jelenlegi mértéke pedig példátlan az elmúlt 2000 éve tekintve. A tengerszint-emelkedésnek két fő oka van, az egyik az olvadó gleccserekből és jégtáblákból származó pótlólagos vízmennyiség, a másik pedig a tengervíz tágulása a hőmérséklet emelkedése miatt.

Forrás: The Independent

Friss hírek

Piaci körkép: valószínűleg bukta oroszországi üzemét a Volkswagen

A hét első kereskedési napját Európában teljes mértékben a Credit Suisse UBS általi átvételére adott reakciók határozzák meg. Bár a kereskedés eléggé pesszimistán indult, a délelőtt folyamán már egyértelmű visszapattanás volt látható. A befektetők figyelme most arra irányul, hogy a Wall Street hogyan reagál a felvásárlásra és a Credit Suisse kockázatos kötvényeinek lenullázására.

Read More »

Észak-Korea megregulázására szólított fel a G7-csoport és az EU

A Franciaországot, Németországot, Olaszországot, Japánt, az Egyesült Királyságot, az Egyesült Államokat és Kanadát tömörítő G7-csoport, valamint az Európai Unió közös állásfoglalásában a tárcavezetők kijelentették: tavaly óta Észak-Korea fokozta a helyzet elmérgesedéséhez vezető tevékenységét a soha nem látott mennyiségű ballisztikus rakéta kilövésével.

Read More »