Forradalmi ötlettel állt elő egy virginiai politikus a tengerszint-emelkedés megállítására

Scott Pio egy republikánus képviselőjelölt, aki elnöksége idején Donald Trump nemzetközi gyorsreagálású csapatának tagja volt, rendhagyó ötlettel állt elő a globális tengerszint-emelkedés megállítására: Vegyük ki a vízből az összes hajót! 

Az ötlet bár kevésbé veszélyes, mégis Trump forradalmi ötletét idézi a koronavírus legyőzésére. A volt elnök fejében akkor az merült fel: mi lenne, ha a baktériumokat a tárgyak felületén elpusztító fertőtlenítőszereket belsőleg alkalmaznánk?

https://www.instagram.com/p/B_koczto-c9/

Scott Pio is egy hasonló, tisztán elméleti kérdést tett fel:

“Kíváncsi lennék, a tengerszint vajon csökkenne, ha az összes hajót kivennénk a vízből? Csak egy gondolat, nem állítás.” közölte Scott Pio a Twitteren, bár a posztot azóta már törölte.

Nos, a gondolat nem alaptalan, de amellett, hogy logisztikailag meglehetősen nehezen kivitelezhető, valódi haszna sem lenne.

Randall Munroe, egy mérnök utánajárt a dolognak és közölte, a válasz 6 mikron, azaz 0,006 milliméter – ennyivel csökkenne a tengerszint, ha kivennénk a hajókat. Munroe azt is elmagyarázta, hogy ez az eredmény körülbelül 16 óráig tartana, az óceánok szintje ugyanis jelenleg 3,3 milliméterrel nő évente.

A NASA kutatásai szerint a tengerek és óceánok vízszintje az ember okozta globális felmelegedés miatt növekszik, jelenlegi mértéke pedig példátlan az elmúlt 2000 éve tekintve. A tengerszint-emelkedésnek két fő oka van, az egyik az olvadó gleccserekből és jégtáblákból származó pótlólagos vízmennyiség, a másik pedig a tengervíz tágulása a hőmérséklet emelkedése miatt.

Forrás: The Independent

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »