Friss hírek

Tűzharc tört ki egy bejrúti tüntetésen

Fegyveres erőszakba torkollott csütörtökön egy tüntetés Bejrútban. A hatóságok közlése szerint legalább hat ember életét vesztette és mintegy harmincan megsebesültek.

A Hezbollah libanoni fegyveres csoport és szövetségesei a város kikötőjében tavaly történt robbanást vizsgáló igazságügyi nyomozó, Tarek Bitar korábbi döntései ellen tiltakoztak, amikor is lövöldözés tört ki.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hogy kezdődött. A Hezbollah és az Amal mozgalom azt állítják, hogy a békés tüntetőkre orvlövészek nyitottak tüzet először mesterlövész puskákkal, majd gránátvetőkkel. A szemtanúk egy része viszont mást állít; elmondásuk alapján feketébe öltözött, a tüntetőkhöz köthető férfiak kezdték a lövöldözést.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: ABC News / AP / Instagram

Friss hírek

Nő az oltási kedv Csehországban

Erősen nőtt az érdeklődés a koronavírus elleni oltás iránt Csehországban: míg október elején naponta alig néhány ezren vették fel az oltóanyagot, addig a hét elején ez a szám már elérte a napi harmincezret - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján kedden megjelent kimutatásokból.

Read More »

Férjhez ment a japán hercegnő

Mako japán hercegnő férjhez ment a volt egyetemi hallgatótársához, Komuro Keihez - közölte kedden a japán császári udvar ügyeivel foglalkozó kormányügynökség. A hercegnő a japán törvények értelmében ezzel elveszítette császári státuszát, mivel férje, Komuro közember.

Read More »