Tűzharc tört ki egy bejrúti tüntetésen

Fegyveres erőszakba torkollott csütörtökön egy tüntetés Bejrútban. A hatóságok közlése szerint legalább hat ember életét vesztette és mintegy harmincan megsebesültek.

A Hezbollah libanoni fegyveres csoport és szövetségesei a város kikötőjében tavaly történt robbanást vizsgáló igazságügyi nyomozó, Tarek Bitar korábbi döntései ellen tiltakoztak, amikor is lövöldözés tört ki.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hogy kezdődött. A Hezbollah és az Amal mozgalom azt állítják, hogy a békés tüntetőkre orvlövészek nyitottak tüzet először mesterlövész puskákkal, majd gránátvetőkkel. A szemtanúk egy része viszont mást állít; elmondásuk alapján feketébe öltözött, a tüntetőkhöz köthető férfiak kezdték a lövöldözést.

https://www.instagram.com/p/CVA95X6LZmc/
https://www.instagram.com/p/CVA72FwNLBd/
  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: ABC News / AP / Instagram

Friss hírek

Indul az új járványhullám Franciaországban

A koronavírus-fertőzöttek számának emelkedése miatt Élisabeth Borne francia miniszterelnök kedden a maszk újbóli viselését ajánlotta országa lakóinak a tömegközlekedési járműveken, valamint a különösen veszélyeztetett emberek közelében. A járványügyi szakemberek szerint egy újabb, a kilencedik járványhullám érte el az országot.

Read More »