Novembertől szabad az út az USA-ba

Az Egyesült Államok november elején feloldja az eddig Kanadával és Mexikóval szemben fenntartott utazási korlátozásokat a szárazföldi határokra vonatkozóan, de csak azon külföldi állampolgárok számára, akik teljesen be vannak oltva – írja a Reuters.

Alejandro Mayorkas amerikai belbiztonsági miniszter szerdán kijelentette, hogy az USA a következő hónaptól „megengedi a Mexikóból és Kanadából érkező, beoltott utazóknak, hogy akár nem létszükségletű okok miatt – például barátaik és családtagjaik látogatása céljából vagy turistaként – belépjenek az Egyesült Államokba”.

Az új szabályok hasonlóak, de nem azonosak a nemzetközi légi utazók számára a múlt hónapban bejelentett, tervezett követelményekkel – közölték amerikai tisztviselők újságírókkal.

Az amerikai határállamok törvényhozói üdvözölték a lépést, lévén az eddigi szigorú korlátozások károsították a helyi közösségek gazdaságát, illetve nem mellesleg 19 hónapig megtiltották, hogy a barátok és családtagok találkozhassanak.

Azon látogatóknak, akik nincsenek beoltva, továbbra is tilos belépniük Kanadából vagy Mexikóból a szárazföldi határokon keresztül az Egyesült Államokba.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Reuters

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »