Novembertől szabad az út az USA-ba

Az Egyesült Államok november elején feloldja az eddig Kanadával és Mexikóval szemben fenntartott utazási korlátozásokat a szárazföldi határokra vonatkozóan, de csak azon külföldi állampolgárok számára, akik teljesen be vannak oltva – írja a Reuters.

Alejandro Mayorkas amerikai belbiztonsági miniszter szerdán kijelentette, hogy az USA a következő hónaptól “megengedi a Mexikóból és Kanadából érkező, beoltott utazóknak, hogy akár nem létszükségletű okok miatt – például barátaik és családtagjaik látogatása céljából vagy turistaként – belépjenek az Egyesült Államokba”.

Az új szabályok hasonlóak, de nem azonosak a nemzetközi légi utazók számára a múlt hónapban bejelentett, tervezett követelményekkel – közölték amerikai tisztviselők újságírókkal.

Az amerikai határállamok törvényhozói üdvözölték a lépést, lévén az eddigi szigorú korlátozások károsították a helyi közösségek gazdaságát, illetve nem mellesleg 19 hónapig megtiltották, hogy a barátok és családtagok találkozhassanak.

Azon látogatóknak, akik nincsenek beoltva, továbbra is tilos belépniük Kanadából vagy Mexikóból a szárazföldi határokon keresztül az Egyesült Államokba.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Reuters

Friss hírek

Piaci körkép: veszteséges lett a Continental

Elromlott ma a hangulat az európai tőzsdéken, a német DE30 0,80%-os, a francia FRA40 0,40%-os, a lengyel W20 pedig 0,16%-os mínuszban forog. Reggel a magyar inflációs adat keltette fel a befektetők érdeklődését, ami 1998 óta nem járt ilyen magasan: 13,7% lett a várt 13,1%-kal és az előző havi 11,7%-kal szemben.

Read More »