Friss hírek

Novembertől szabad az út az USA-ba

Az Egyesült Államok november elején feloldja az eddig Kanadával és Mexikóval szemben fenntartott utazási korlátozásokat a szárazföldi határokra vonatkozóan, de csak azon külföldi állampolgárok számára, akik teljesen be vannak oltva – írja a Reuters.

Alejandro Mayorkas amerikai belbiztonsági miniszter szerdán kijelentette, hogy az USA a következő hónaptól “megengedi a Mexikóból és Kanadából érkező, beoltott utazóknak, hogy akár nem létszükségletű okok miatt – például barátaik és családtagjaik látogatása céljából vagy turistaként – belépjenek az Egyesült Államokba”.

Az új szabályok hasonlóak, de nem azonosak a nemzetközi légi utazók számára a múlt hónapban bejelentett, tervezett követelményekkel – közölték amerikai tisztviselők újságírókkal.

Az amerikai határállamok törvényhozói üdvözölték a lépést, lévén az eddigi szigorú korlátozások károsították a helyi közösségek gazdaságát, illetve nem mellesleg 19 hónapig megtiltották, hogy a barátok és családtagok találkozhassanak.

Azon látogatóknak, akik nincsenek beoltva, továbbra is tilos belépniük Kanadából vagy Mexikóból a szárazföldi határokon keresztül az Egyesült Államokba.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Reuters

Friss hírek

Nő az oltási kedv Csehországban

Erősen nőtt az érdeklődés a koronavírus elleni oltás iránt Csehországban: míg október elején naponta alig néhány ezren vették fel az oltóanyagot, addig a hét elején ez a szám már elérte a napi harmincezret - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján kedden megjelent kimutatásokból.

Read More »

Férjhez ment a japán hercegnő

Mako japán hercegnő férjhez ment a volt egyetemi hallgatótársához, Komuro Keihez - közölte kedden a japán császári udvar ügyeivel foglalkozó kormányügynökség. A hercegnő a japán törvények értelmében ezzel elveszítette császári státuszát, mivel férje, Komuro közember.

Read More »