Friss hírek

Egységesen USB-C mobiltöltőkre állna át az EU

Az Európai Bizottság egy olyan javaslattal állt elő, miszerint az USB-C típusú csatlakozót tennék kötelezően használandóvá minden hordozható elektronikus eszközhöz, ideértve természetesen a mobiltelefonokat.

Egy felhasználó átlagosan három mobiltöltővel rendelkezik, de így is sokszor gondot okoz a hordozható elektronikus eszközök feltöltése, mert egyszerre többféle szabvány terjedt el, és ezek nem kompatibilisek egymással. Az elhasznált, lecserélt és eldobott töltők nyomán ráadásul évente 11 ezer tonna e-szemét keletkezik.

Az Európai Bizottság javaslata alapján a jövőben az USB-C lenne a sztenderd csatlakozó minden hordozható elektronikus eszköznél.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Friss hírek

Nő az oltási kedv Csehországban

Erősen nőtt az érdeklődés a koronavírus elleni oltás iránt Csehországban: míg október elején naponta alig néhány ezren vették fel az oltóanyagot, addig a hét elején ez a szám már elérte a napi harmincezret - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján kedden megjelent kimutatásokból.

Read More »

Férjhez ment a japán hercegnő

Mako japán hercegnő férjhez ment a volt egyetemi hallgatótársához, Komuro Keihez - közölte kedden a japán császári udvar ügyeivel foglalkozó kormányügynökség. A hercegnő a japán törvények értelmében ezzel elveszítette császári státuszát, mivel férje, Komuro közember.

Read More »