Egységesen USB-C mobiltöltőkre állna át az EU

Az Európai Bizottság egy olyan javaslattal állt elő, miszerint az USB-C típusú csatlakozót tennék kötelezően használandóvá minden hordozható elektronikus eszközhöz, ideértve természetesen a mobiltelefonokat.

Egy felhasználó átlagosan három mobiltöltővel rendelkezik, de így is sokszor gondot okoz a hordozható elektronikus eszközök feltöltése, mert egyszerre többféle szabvány terjedt el, és ezek nem kompatibilisek egymással. Az elhasznált, lecserélt és eldobott töltők nyomán ráadásul évente 11 ezer tonna e-szemét keletkezik.

Az Európai Bizottság javaslata alapján a jövőben az USB-C lenne a sztenderd csatlakozó minden hordozható elektronikus eszköznél.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Friss hírek

Biden sakkozna az üzemanyagadóval

Joe Biden amerikai elnök szerdán arra kérte az amerikai kongresszust, hogy 3 hónapra függessze fel az üzemanyagokra kivetett szövetségi adót, amivel a Fehér Ház a magas inflációt igyekszik letörni, valamint azt kívánja demonstrálni, hogy az amerikai kormány figyel az emelkedő árak családi költségvetésekre gyakorolt negatív hatására - jelentette a The Washington Post című amerikai napilap szerdán.

Read More »

Újra 13 ezer pont alatt jár a DAX

A DE30 legutóbbi próbálkozása a csökkenő trend megtörésére nem járt sikerrel, a hangulatromlás oka ismét a recessziótól való félelem. Jerome Powell, a Fed elnöke ma az amerikai szenátus előtt fog beszélni féléves meghallgatása keretében.

Read More »