Továbbra is gyengélkedik a brit gazdaság

Az előző hónapokban mért ütemeknél jóval lassabban nőtt júliusban a brit gazdaság teljesítménye, a brit statisztikai hivatal (ONS) pénteki ismertetése szerint a hazai össztermék (GDP) értéke júliusban 0,1 százalékkal emelkedett az előző havihoz mérve.

Júniusban 1 százalékos havi GDP-növekedést mértek a brit gazdaságban. A júliusi növekedés minimálisan jobb volt az elemzői előrejelzéseknél, amelyek konszenzusos átlaga stagnálást valószínűsített. Az ONS pénteki becslése szerint a júliussal zárult három hónapban 3,6 százalékkal nőtt a brit GDP-érték.

A statisztikai hivatal számításai szerint a brit GDP-érték júliusban még mindig 2,1 százalékkal alacsonyabb volt, mint tavaly februárban, a koronavírus-járvány megfékezése végett 2020 márciusától érvénybe léptetett első korlátozó intézkedéscsomag előtti utolsó teljes hónapban.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Piaci körkép: tőkét emel a Lufthansa

Megnyugodtak a piacok kedden, a főbb európai tőzsdék elkezdték ledolgozni tegnapi veszteségeiket és 1-1,5% közötti emelkedést mutatnak. A Lufthansa bejelentette, hogy 2,1 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre részvénykibocsátás formájában.

Read More »

Repülővel küldik vissza Texasból a haiti migránsokat

Texas állam és Mexikó határán több mint 12 ezer Haitiből érkező menekült zsúfolódott össze egy sátortáborban. A migránsok a Del Rio folyó alacsony vízállását kihasználva próbálnak az Egyesült Államokba jutni, de az amerikai hatóságok hétfőtől Haiti fővárosába, Port-au-Prince-be tartó repülőjáratokkal küldik vissza az embereket.

Read More »

Indul az oltáslottó Romániában

Októbertől a beoltottak számára rendezett nyereményjátékkal próbálják a koronavírus elleni vakcina felvételére ösztönözni a nagyrészt még mindig beoltatlan lakosságot. A román kormány ezen kívül étkezési utalványokat is bevet a cél érdekében, miközben az aktív fertőzöttek száma meredeken emelkedik.

Read More »

Kamatemelést várnak holnap az MNB-től

A Bank of America pénzügyi elemzőstábja hétfői helyzetértékelésében közölte: az MNB-nek a keddi kamatdöntő ülésen még határozott lépéseket kell tennie az eddigi szigorítási intézkedések hatékonyságának erősítésére. Szigorítást vár a Morgan Stanley is.

Read More »