Továbbra is gyengélkedik a brit gazdaság

Az előző hónapokban mért ütemeknél jóval lassabban nőtt júliusban a brit gazdaság teljesítménye, a brit statisztikai hivatal (ONS) pénteki ismertetése szerint a hazai össztermék (GDP) értéke júliusban 0,1 százalékkal emelkedett az előző havihoz mérve.

Júniusban 1 százalékos havi GDP-növekedést mértek a brit gazdaságban. A júliusi növekedés minimálisan jobb volt az elemzői előrejelzéseknél, amelyek konszenzusos átlaga stagnálást valószínűsített. Az ONS pénteki becslése szerint a júliussal zárult három hónapban 3,6 százalékkal nőtt a brit GDP-érték.

A statisztikai hivatal számításai szerint a brit GDP-érték júliusban még mindig 2,1 százalékkal alacsonyabb volt, mint tavaly februárban, a koronavírus-járvány megfékezése végett 2020 márciusától érvénybe léptetett első korlátozó intézkedéscsomag előtti utolsó teljes hónapban.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Brexit: már hatodik éve húzódik a határkérdés megoldása

Javul, de még nem érte el a járvány előtti szintet a német ipari termelés

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »