A nők fogják vezérelni a kínai fogyasztás növekedését

Kína lakossági fogyasztása az UBS friss előrejelzése szerint a következő évtizedben 6 billió dollárral fog nőni, melyben nagy szerepet játszik majd a kínai nők növekvő bérezése és az ezáltal megváltozó fogyasztói szokások. 

“Arra számítunk, hogy a következő évtizedben a globális fogyasztás növekedéséhez legnagyobb mértékben Kína fog hozzájárulni, a növekmény 27%-át adhatja az ázsiai óriás, szemben az Egyesült Államok 19%-os hozzájárulásával. A teljes fogyasztási volument tekintve pedig Kína 2030-ra a globális fogyasztás mintegy 17%-át adhatja” – mondta el Christine Peng, az UBS globális kutatórészlegének kínai fogyasztói szektorral foglalkozó vezető elemzője.

Az UBS szerint a Kínában tapasztalható társadalmi változások, mint például az egyszemélyes háztartások emelkedő száma, kiegészítve a fogyasztói szokások nők által vezérelt evolúciójával, magasabb egy főre eső költési szinteket fog eredményezni az olyan területeken, mint a luxustermékek piaca, a kisállatokkal kapcsolatos termékek és szolgáltatások vagy az egészséges ételek.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A svájci bankóriás a női jövedelmek emelkedésével párhuzamosan arra számít, hogy a bérek nagyobb hányada kerül befektetés jellegű termékekbe, amiből a vagyonkezelői és biztosítói szektor profitálhat, illetve a potenciális nyertesek között említik még az ingatlanközvetítő cégeket és a söripart is.

„Az a véleményünk, hogy a piacok alulbecsülik a változó kínai fogyasztói szokások potenciális hatásait az egyes szektorok és vállalatok vonatkozásában.” –  jelezte az UBS.

A teljes cikk angol nyelven a Capital.com oldalán olvasható.

Próbálja ki a tőzsdei kereskedést a Capital.com-nál!
A regisztrációs felület ide kattintva érhető el.  
Kockázati figyelmeztetés
Az ezzel a szolgáltatóval CFD-kereskedelmet folytató lakossági befektetők 78,77%-a veszteséget szenved. Gondolja át, hogy megéri-e megkockáztatnia a veszteséget. A különbözeti (CFD) ügyletekkel folytatott kereskedés kockázatos, és adott esetben a befektetett tőke teljes egészét is elveszítheti. A lehetséges veszteség nagysága a letét összegére korlátozódik.
A határidős OTC-instrumentumokkal végzett tranzakciók kockázatosak, és nemcsak nyereséget, hanem veszteségeket is eredményezhetnek. A múltbeli nyereség nem garantálja a jövőbeli nyereséget. Vegye igénybe a Capital.com képzési szolgáltatásait a kockázatok megértéséhez, még mielőtt kereskedni kezdene.
A Capital Com (UK) Limited egy Angliában és Walesben 10506220 cégjegyzékszám alatt bejegyzett társaság. A vállalat tevékenységét a brit pénzügyi felügyelet, a Financial Conduct Authority (FCA) engedélyezte és szabályozza 793714-es regisztrációs szám alatt.
A Capital Com SV Investments Limited egy HE 354252 cégjegyzékszám alatt bejegyzett ciprusi társaság. A vállalat a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság (CySEC) 319/17 szám alatt kibocsátott engedélye alapján és szabályozásának megfelelően folytatja tevékenységét. Capital Com SV Investments Limited, cégjegyzékszám: 354252, bejegyzett cím: 28 Octovriou 237, Lophitis Business Center II, 6. emelet, 3035, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »