Az Alibaba 15,5 milliárd dollárt fizet be a közös jóléti államkasszába

A kínai e-kereskedelmi óriás, az Alibaba Group pénteken bejelentette, hogy 2025-ig 100 milliárd kínai jüannal, azaz mintegy 15,5 milliárd dollárral járul hozzá Kína “közös jóléti” céljaihoz. A közös jólét fogalmát és az ezzel kapcsolatos állami elvárásokat augusztus közepén tárta a nyilvánosság elé Hszi Csin-ping kínai elnök. 

Az UBS Global vagyonkezelő elemzői által közzétett jegyzet szerint a “közös jólét” program három fő pillérre bontható. Az első a bérek emelése és a munkahelyi feltételek javítása által járul hozzá a társadalmi különbségek csökkentéséhez.

A második pillér az adókkal, társadalombiztosítási szolgáltatásokkal, kormányzati juttatásokkal és egyéb intézkedésekkel terelné a társadalmat a szociális egyensúly felé, a harmadik pillér pedig a vállalatok és vagyonos magánszemélyek hozzájárulása a fenti célokhoz, amely jótékonysági szervezetek felállításával, a szociális jólétet javító vállalásokkal és ösztönző jótékonysági adományokkal teljesíthető.

Az utóbbi pillér elvárásainak próbál most megfelelni az Alibaba, a cég technológiai innovációt, a gazdasági fejlődést, a magas minőségű munkahelyek teremtését és a sérülékeny társadalmi csoportok gondozását jelölte meg a 100 milliárd jüanos összeg felhasználására, valamit létrehoznak egy közös jóléti fejlesztési alapot is.

Augusztus végén a másik kínai óriáscég, a Tencent Holdings is hasonló fogadalmat tett, szintén 100 millió jüanos hozzájárulást biztosítanak a közös jóléti programhoz.

A teljes cikk angol nyelven a Capital.com oldalán olvasható.

Próbálja ki a tőzsdei kereskedést a Capital.com-nál!
A regisztrációs felület ide kattintva érhető el.  
Kockázati figyelmeztetés
Az ezzel a szolgáltatóval CFD-kereskedelmet folytató lakossági befektetők 78,77%-a veszteséget szenved. Gondolja át, hogy megéri-e megkockáztatnia a veszteséget. A különbözeti (CFD) ügyletekkel folytatott kereskedés kockázatos, és adott esetben a befektetett tőke teljes egészét is elveszítheti. A lehetséges veszteség nagysága a letét összegére korlátozódik.
A határidős OTC-instrumentumokkal végzett tranzakciók kockázatosak, és nemcsak nyereséget, hanem veszteségeket is eredményezhetnek. A múltbeli nyereség nem garantálja a jövőbeli nyereséget. Vegye igénybe a Capital.com képzési szolgáltatásait a kockázatok megértéséhez, még mielőtt kereskedni kezdene.
A Capital Com (UK) Limited egy Angliában és Walesben 10506220 cégjegyzékszám alatt bejegyzett társaság. A vállalat tevékenységét a brit pénzügyi felügyelet, a Financial Conduct Authority (FCA) engedélyezte és szabályozza 793714-es regisztrációs szám alatt.
A Capital Com SV Investments Limited egy HE 354252 cégjegyzékszám alatt bejegyzett ciprusi társaság. A vállalat a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság (CySEC) 319/17 szám alatt kibocsátott engedélye alapján és szabályozásának megfelelően folytatja tevékenységét. Capital Com SV Investments Limited, cégjegyzékszám: 354252, bejegyzett cím: 28 Octovriou 237, Lophitis Business Center II, 6. emelet, 3035, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Célegyenesben a veszteséges Air India privatizációja

Az indiai kormányzat még a koronavírus-járvány előtt jelentette be, hogy teljes egészében megválna az Air India légitársaságtól, amely már a vírusválság előtt is jelentős adósságot halmozott fel. Korábban a tulajdonrész felének értékesítésével próbálkoztak, de akkor nem akadt egyetlen ajánlattevő sem.

Read More »