Holnap új Covid-stratégiát jelent be Joe Biden

Az Egyesült Államokban ma reggelre újra 9 millió fölé emelkedett az aktív koronavírus-fertőzöttek száma, így a negyedik hullám ereje a fertőzések számát tekintve elérte az előző hullámban regisztrált csúcsot.

Mindez az iskolakezdéssel egy időben történik, így valamit lépnie kell az amerikai vezetésnek. A Fehér Ház sajtófőnöke, Jen Psaki  megerősítette, hogy Joe Biden csütörtökön beszédet fog mondani, amelyben felvázolja tervét arra vonatkozóan, hogyan lehetne megállítani a delta variáns terjedését.

A tervezett új intézkedések vélhetően az oltási kötelezettség kiterjesztéséről és a sok munkavállalót foglalkoztató nagy amerikai magánvállalatok (Facebook, Google, Citigroup, ..) oltási kampányba történő bevonásáról szólnak majd, illetve szóba jöhet a távmunka további ösztönzése és a munkanélküli támogatások meghosszabbítása a járvány által súlyosan érintett szektorokban.

Aktív koronavírus-fertőzöttek számának alakulása az Egyesült Államokban. Forrás: Worldometers

A kormány kedden egy pozitív hírt is bejelentett: az amerikai felnőttek 75%-a már a koronavírus elleni oltás legalább egyik adagját megkapta. Ennek köszönhetően a negyedik hullám halálozási rátája az Egyesült Államokban lényegesen alacsonyabb, nagyságrendileg a harmadik hullám 35%-a, de így is napi 1500 körüli a koronavírushoz köthető halálozások száma.

Napi új, koronavírushoz köthető halálesetek száma az USA-ban. Forrás: Worldometers

Forrás: ABC News / Instagram

  • Kapcsolódó cikkeink:

 

Friss hírek

Piaci körkép: 3 hónapos mélyponton a DAX

Mínuszban forognak az európai tőzsdék csütörtökön a borús ázsiai kereskedést követően. A mindig jelen lévő recessziós félelmeken túl nincs különösebb egyértelmű oka a mai csökkenésnek, de az európai blue chip indexek 1% feletti veszteséget mutatnak.

Read More »

A NATO a legjelentősebb fenyegetésnek minősítette Oroszországot

A NATO-tagországok vezetői szerdán, madridi csúcstalálkozójukon elfogadták az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének új, a következő évtizedre vonatkozó stratégiai koncepcióját. A találkozón Svédországot és Finnországot hivatalosan is felkérték a csatlakozásra; a két ország várhatóan már a jövő héten aláírja az erről szóló jegyzőkönyvet.

Read More »