Holnap új Covid-stratégiát jelent be Joe Biden

Az Egyesült Államokban ma reggelre újra 9 millió fölé emelkedett az aktív koronavírus-fertőzöttek száma, így a negyedik hullám ereje a fertőzések számát tekintve elérte az előző hullámban regisztrált csúcsot.

Mindez az iskolakezdéssel egy időben történik, így valamit lépnie kell az amerikai vezetésnek. A Fehér Ház sajtófőnöke, Jen Psaki  megerősítette, hogy Joe Biden csütörtökön beszédet fog mondani, amelyben felvázolja tervét arra vonatkozóan, hogyan lehetne megállítani a delta variáns terjedését.

A tervezett új intézkedések vélhetően az oltási kötelezettség kiterjesztéséről és a sok munkavállalót foglalkoztató nagy amerikai magánvállalatok (Facebook, Google, Citigroup, ..) oltási kampányba történő bevonásáról szólnak majd, illetve szóba jöhet a távmunka további ösztönzése és a munkanélküli támogatások meghosszabbítása a járvány által súlyosan érintett szektorokban.

Aktív koronavírus-fertőzöttek számának alakulása az Egyesült Államokban. Forrás: Worldometers

A kormány kedden egy pozitív hírt is bejelentett: az amerikai felnőttek 75%-a már a koronavírus elleni oltás legalább egyik adagját megkapta. Ennek köszönhetően a negyedik hullám halálozási rátája az Egyesült Államokban lényegesen alacsonyabb, nagyságrendileg a harmadik hullám 35%-a, de így is napi 1500 körüli a koronavírushoz köthető halálozások száma.

Napi új, koronavírushoz köthető halálesetek száma az USA-ban. Forrás: Worldometers

Forrás: ABC News / Instagram

  • Kapcsolódó cikkeink:

 

Friss hírek

Piaci körkép: tőkét emel a Lufthansa

Megnyugodtak a piacok kedden, a főbb európai tőzsdék elkezdték ledolgozni tegnapi veszteségeiket és 1-1,5% közötti emelkedést mutatnak. A Lufthansa bejelentette, hogy 2,1 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre részvénykibocsátás formájában.

Read More »

Repülővel küldik vissza Texasból a haiti migránsokat

Texas állam és Mexikó határán több mint 12 ezer Haitiből érkező menekült zsúfolódott össze egy sátortáborban. A migránsok a Del Rio folyó alacsony vízállását kihasználva próbálnak az Egyesült Államokba jutni, de az amerikai hatóságok hétfőtől Haiti fővárosába, Port-au-Prince-be tartó repülőjáratokkal küldik vissza az embereket.

Read More »

Indul az oltáslottó Romániában

Októbertől a beoltottak számára rendezett nyereményjátékkal próbálják a koronavírus elleni vakcina felvételére ösztönözni a nagyrészt még mindig beoltatlan lakosságot. A román kormány ezen kívül étkezési utalványokat is bevet a cél érdekében, miközben az aktív fertőzöttek száma meredeken emelkedik.

Read More »

Kamatemelést várnak holnap az MNB-től

A Bank of America pénzügyi elemzőstábja hétfői helyzetértékelésében közölte: az MNB-nek a keddi kamatdöntő ülésen még határozott lépéseket kell tennie az eddigi szigorítási intézkedések hatékonyságának erősítésére. Szigorítást vár a Morgan Stanley is.

Read More »