Kabul: nem kellett sokat várni az első terrortámadásra

Tűzpárbaj tört ki az afgán főváros, Kabul repülőterén csütörtökön elkövetett robbantást követően – erről számolt be a Fox News amerikai hírtelevízió meg nem nevezett fehér házi tisztségviselőkre hivatkozva. A kabuli repülőtér összes bejáratát lezárták.

A Fox News az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) tisztségviselőjére hivatkozva arról számolt be, hogy a robbantásban három amerikai tengerészgyalogos is megsebesült. A Politico című lap amerikai csütörtökön amerikai kormányzati és egyéb jól értesült forrásra hivatkozva azt jelentette, hogy a támadásért az Iszlám Állam dzsihadista szervezet a felelős.

A lehetséges terrortámadásról már a robbantás előtt jelzett a brit nagykövetség, azt tanácsolták az evakuálandó állampolgároknak, hogy ne menjenek a repülőtér közelébe.

Forrás: Fox News / Guardian

Friss hírek

Új elnöke lett a vezető román kormánypártnak

Florin Citu kormányfőt választotta a következő négy évre elnökévé szombaton a román kormány vezető erejét képező Nemzeti Liberális Párt (PNL). A feszült légkörű tisztújításon Citu 2878 szavazatot, ellenfele, a pártot négy éve vezető Ludovic Orban képviselőházi elnök 1898 voksot kapott.

Read More »

30 nap haladékot kapott az Evergrande

A 305 milliárd dolláros hiteltartozást felhalmozott Evergrande csütörtökön elmulasztotta egyik dollárkötvénye kamatainak kifizetését, ezzel közelebb került egy esetleges törlesztési csődhöz. A nemfizetés napjától 30 napos türelmi időszak indult, ha ez alatt nincs megoldás, jöhet a csőd. 

Read More »