21 ezer alá csökkent az aktív Covid-fertőzöttek száma Magyarországon

Bár Európa nyugati felén rohamosan terjed a delta variáns és folyamatosan nőnek a fertőzöttségi adatok, Magyarország továbbra is jól áll a járványkezelésben, az aktív esetek száma folyamatos csökkenést mutat.

Nem halt meg senki, de újabb 35 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu kedden, kiemelve: eddig 5 654 096 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 494 110-en már a második adag vakcinát is megkapták. Kórházban 87 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen, az aktív fertőzöttek száma pedig 20.976-ra csökkent.

A járvány terjedése szempontjából talán az utóbbi a legfontosabb adat, ezért érdemes megnézni az alábbi három grafikont, mely az aktív esetszámok változását mutatja az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Magyarországon:

Aktív koronavírus-fertőzöttek számának alakulása az Egyesült Királyságban. Forrás: Worldometers

 

Aktív koronavírus-fertőzöttek számának alakulása a Franciaországban. Forrás: Worldometers

 

Aktív koronavírus-fertőzöttek számának alakulása a Magyarországon. Forrás: Worldometers

  • További cikkeink a témában:

Forrás: MTI / Worldometers / Kitekintő

Friss hírek

REPowerEU: itt az EU terve, hogy miként válhatunk le mielőbb az orosz gázról

Az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség felszámolására energiatakarékosságot - egyebek mellett a háztartások energiafogyasztásának csökkentését - szorgalmazza az Európai Bizottság szerdán bemutatott REPowerEU című javaslatában, amely a megfizethetőbb, biztonságosabb és fenntarthatóbb energiaellátást célzó közös európai fellépésre vonatkozik.

Read More »

Mit tud egy modern ceruza? (x)

Az érintőképernyők szép lassan beszivárogtak az életünk minden részére. Ott vannak mindennapjainkban a telefonjainkon, táblagépeinken, éttermekben rendelésnél vagy akár a bankban készpénzfelvételnél is.

Read More »