Szeptembertől diszkriminatív szigorításokat vezetne be Németország

Németország Európában az egyik legszigorúbb intézkedéscsomagot terjesztette a szövetségi parlament elé, melynek elfogadása esetén már jövő hónaptól megtiltanák számos szolgáltatás igénybevételét azoknak, akik nem rendelkeznek védettséggel a koronavírus ellen.

Az országban már ma is érvényben van az úgynevezett 3G-szabály a légiközlekedésben és a szállodai szolgáltatásoknál, eszerint például csak olyan személy repülhet, aki:

– be van oltva (geimpft)
– felépült a betegségből (genesen)
– vagy friss negatív tesztet tud felmutatni (getestet).

Ezt a szabályt egészítené ki és egyben szigorítaná az új javaslat úgy, hogy a védettség igazolására az üzletekben, éttermekben, fodrászatokban, szépségszalonokban, beltéri sportoknál és nagyobb kültéri rendezvényeken is szükség lenne, ráadásul  szóba jött az is, hogy az esetszámok növekedése esetén a 3G szabályt 2G-re cserélnék le, azaz a betegségből történt felépülés vagy oltás nélkül, kizárólag negatív teszttel ekkor már nem lehetne igénybe venni a felsorolt szolgáltatásokat.

Fentieken túl azt is javasolja a kormányzat, hogy a maszkviselési kötelezettséget 2022 tavaszáig hosszabbítsák meg, az ingyenes tesztelési lehetőséget pedig vezessék ki, ezzel is ösztönözve a lakosságot a koronavírus elleni oltás felvételére.

A tervezetről várhatóan kedden tartanak vitát, amelyen Angela Merkel kancellár és a tartományi vezetők is részt vesznek majd. Amennyiben a tervezet elfogadásra kerül, már szeptembertől életbe léphet.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »