Jövő hétfőtől Észak-Macedóniában csak védettek mehetnek étterembe

Csak oltási igazolással lehet vendéglátóhelyekre látogatni és különböző rendezvényeken részt venni augusztus 16-tól Észak-Macedóniában – jelentette be Venko Filipce egészségügyi miniszter vasárnap.

A Vesti.mk szkopjei hírportál szerint a tárcavezető közölte: a kormány új rendelete nem csupán a zárt helyiségekre vonatkozik, szabadtéri rendezvényeken és a vendéglátóhelyek kerthelyiségeiben is csak azok tartózkodhatnak majd, akik a koronavírus elleni valamelyik védőoltás legalább egy adagját megkapták már.

Napi új koronavírusos esetek száma Észak-Macedóniában. Forrás: Worldometers

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Észak-Macedóniában 378-cal 157 627-re emelkedett, az aktív fertőzöttek száma ugyanakkor alacsony, mindössze 1618 fő. Az oltási kampány azonban a régió többi országához hasonlóan megakadt, mindössze a teljes lakosság 19,7%-a kapta meg a védettséghez szükséges oltási adagokat.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Nagy tempóban szabadul a felhasználatlan vakcináktól Románia

Szeptembertől diszkriminatív szigorításokat vezetne be Németország

New Yorkban augusztus közepétől védettség kell a normális élethez

Forrás: MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »