Surf extra: 12 hetes visszatekintő DAX elemzés

Áprilisban indítottuk el Surf-elemzés sorozatunkat, melyben minden hétfőn reggel végigkövetünk néhány népszerű befektetési eszközt a PSR elemzési módszer segítségével. Ezúttal egy 12 hetes visszatekintő elemzés készült a német tőzsdemutatóra, a DAX indexre vonatkozóan. 

Míg a Kitekintőn olvasható napi DAX elemzések esetében legtöbbször a Fibonacci-szintek kerülnek elő, mint figyelendő támaszok és ellenállások, a SURF elemzéseknél egy részben hasonló, de más megközelítésű elemzési stratégia kerül alkalmazásra.

Közös elem, hogy mind a Fibonacci-szintek meghatározásánál, mind a SURF stratégiánál a piacok egy fontos csúcsa és / vagy mélypontja jelenti a kiindulópontot, de míg a Fibonacci-vonalak horizontálisan helyezkednek el a kijelölt csúcspont és mélypont között, és ezek között, illetve ezeken kívül határoz meg fontos támasz / ellenállás szinteket, addig a SURF stratégia érdekessége, hogy nem horizontális vonalakat, hanem csak és kizárólag sugár irányban kivetített ferde vonalakat használ egy-egy támasz / ellenállás szint meghatározásánál.

A Begyik Roland által működtetett PSR Youtube csatornán immár 16 hete folyik a piacok elemzése, az utolsó heti videó itt érhető el, hétfőn reggel pedig érkezik az újabb rész, az e heti események feldolgozásával és a jövő heti forgatókönyvekkel.

Felkapott hírek

Friss hírek

Még az idei G7 is a Brexitről szól

A Nagy-Britannia és Észak-Írország közötti áruforgalom ellenőrzésére június végéig türelmi időszak érvényes, London azonban ezt egyoldalúan októberig meghosszabbította. A határvitaként emlegetett ügy meglehetősen komoly súlyú napirendi ponttá vált a G7 délnyugat-angliai csúcstalálkozójának második munkanapján.

Read More »