Fehéroroszország: hat év börtön dobolásért

Fehéroroszországban hat év börtönre ítéltek egy tüntetőt, aki a Lukasenka elnök elleni utcai megmozdulásokon vett részt és dobolt – közölték emberi jogi aktivisták. 

Alexei Santchukot tavaly novemberben Minszkben tartóztatták le zenekarának többi tagjával együtt, akik gyakran „léptek fel” a kormányellenes tüntetéseken. A zenekar tagjait eredetileg csak 15 nap börtönbüntetéssel sújtották az engedély nélküli demonstrációkon történő részvétel miatt, melyek Alexander Lukashenko (Aljakszandr Lukasenka) fehérorosz elnök vitatott újraválasztása miatt szerveződtek.

https://www.instagram.com/p/CO0RJtRqNUd/

Csütörtökön azonban egy fehérorosz bíróság további vádpontokban is bűnösnek találta Santchukot és a börtönbüntetés idejét hat évre emelte – jelezte közleményében a Viasna nevű nem kormányzati szervezet (NGO). A Viasna szerint az újabb bűnök a „közrend megsértése” és  „felbujtás tömeges felkelésekre”, illetve azzal is megvádolták a dobost, hogy egy piros-fehér zászló (a fehérorosz ellenzék színei) lengetésével akadályozta a forgalmat és arra biztatta a demonstrálókat, hogy tapsoljanak.

Forrás: Euronews

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »