Elmaradt a várt munkaerőpiaci fellendülés az USA-ban

Enyhén, a vártnál sokkal kisebb mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma áprilisban az Egyesült Államokban. A washingtoni munkaügyi minisztérium pénteken nyilvánosságra hozott adatai szerint a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma 266 ezerrel emelkedett, miközben elemzők 978 ezres bővülésre számítottak.

A foglalkoztatottak számának márciusi növekedését a minisztérium a felülvizsgálat után szintén csökkentette, 916 ezerről 770 ezerre vitte le.
A munkanélküliségi ráta tavaly április óta először emelkedett: a márciusi 6,0 százalékról 6,1 százalékra kúszott fel. Az elemzők itt 5,8 százalékos értéket vártak.

A vártnál gyengébb adatok közlése után tovább gyengült a dollár a főbb devizákhoz képest, és csökkent a tízéves állampapírok hozama is. A dollár euróval szembeni árfolyama 1,2160 felett is járt, utoljára idén februárban volt ilyen magasan az EUR/USD árfolyam.

Forrás: MTI / CNBC

 

Friss hírek

Boris Johnson belebukhat a buli-botrányba

A brit kormány egykori minisztereinek egyike is lemondásra szólította fel szerdán Boris Johnson miniszterelnököt, aki az utóbbi hetekben kormányfői megbízatásának eddigi legnagyobb politikai botrányába keveredett a koronavírus-járvány elleni szigorú korlátozások idején rendezett Downing Street-i bulik miatt.

Read More »

Leave a Reply