Koronavírus: ötezer közelébe csökkent a kórházban ápoltak száma Magyarországon

Fokozatosan enyhül a járvány Magyarországon, a napi új esetek száma újra kétezer alá csökkent, a kórházban ápoltak száma közelíti az ötezret és a halálozások száma is elkezdett erőteljesen visszaesni.

A mai friss adatok:

  • Meghalt 101, többségében idős, krónikus beteg
  • Újabb 1593 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést
  • Az aktív fertőzöttek száma 231.580, a teljes lakosság 2,40%-a
  • Közelítőleg minden 42. magyarországi lakos aktív fertőzött
  • Eddig 4.064.204 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2.016.350-en már a második adag vakcinát is megkapták
  • Kórházban 5.031 koronavírusos beteget ápolnak (tegnapi adat: 5191)
  • Lélegeztetőgépen 587-en vannak (tegnapi adat: 621)

A napi halálesetek száma utoljára két hónappal ezelőtt volt ilyen alacsony, és a napi új fertőzöttek száma is meredek csökkenésnek indult az utóbbi napokban, már a 7 napos mozgóátlag is 2000 közelében jár.

Napi új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon és a hétnapos mozgóátlag alakulása. Forrás: Worldometers.info

Azon személyek száma, akik már legalább az első adag oltást megkapták, pénteken átlépte a 4 milliót, így szombaton életbe lépett a gazdaság  újraindításának újabb fokozata. A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosult, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára szombattól megnyíltak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, az állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.

Már a 16-18 éves korosztály is regisztrálhat az oltásra

A kormányzat kéri, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra, mert a „járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat”. Az oltási rendben tizedik körben május közepén megkezdődik a 16-18 évesek oltása, már őket is lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Akik már érvényes regisztrációval rendelkeznek, az online időpontfoglalón jelenleg Sinopharm és AstraZeneca oltásokra tudnak időpontot foglalni.

Arra kérik az oltandókat, hogy a csoportosulás és a tumultus elkerülése érdekében az előre egyeztetett időpontra pontosan érkezzenek az oltásra. Továbbá kérik, hogy ha tehetik, akkor nyomtassák ki, töltsék ki és vigyék magukkal az oltásra a hozzájáruló nyilatkozatot, mert ez jelentősen meggyorsítja az oltással járó adminisztrációt.

Forrás: MTI / Worldometers

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »