Újabb nagy dobásra készül a Pfizer

Szájon át bevehető koronavírus-gyógyszerrel kísérletezik a Pfizer, amit a betegség első jeleinél lehetne beszedni, megelőzve a súlyosabb tünetek kialakulását. A vezérigazgató Albert Bourla szerint év végére forgalomba kerülhet a tabletta.

A Pfizer a BioNTech biotechnológiai vállalattal együttesen fejlesztette ki az első globálisan engedélyezett koronavírus-oltást, fejlesztőik már dolgoznak a második generációs oltásokon is, melyekből az Európai Unió már 2022-re és 2023-ra is rendelt. Az amerikai gyógyszercég azonban – szintén a német BioNTech céggel közösen – márciusban megkezdte a koronavírus elleni gyógyszer klinikai tesztelését is.

Az egészségügyi szakemberek szerint a készítmény valódi változásokat hozhat, mivel sikere esetén – ha valóban képes megakadályozni a súlyosabb tünetek kialakulását – az újonnan megfertőződött betegeket kórházi kezelés nélkül is el lehetne látni.

Ha a klinikai tesztek jól sikerülnek és az FDA jóváhagyja a készítményt, év végére már az Egész Egyesült Államokban a gyógyszertárak polcain lehet a termék – jó esetben pedig pár héttel vagy hónappal később Európába is eljut.

Forrás: CNBC

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »