Már több mint 300 hajó vár a Szuezi-csatornába ragadt monstrum kiszabadítására

Továbbra is mindkét irányba el van zárva a Szuezi-csatorna – az Evergreen Marine Corp. beragadt konténerhajója kiszabadításán már holland és japán mentőcsapatok dolgoznak, de közben immár több mint 300 hajó torlódott fel a csatornánál.

A 400 méter hosszú hajót közben sikerült megmozdítani, de a mentőcsapatok becslése szerint leghamarabb jövő hét elejére tudják ismét szabaddá tenni a csatornát. A hétvégén érkezik a területre egy óriásdaru, amelynek segítségével lepakolják a konténereket és ha jön a dagály – és minden jól alakul – ki tudják szabadítani a konténerhajót.

Forrás Reuters / Instagram

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »