Nem működött a kijárási tilalom Miamiban

Rendőrök oszlatták fel szombat este a randalírozó tömeget Miamiban, miután a magukról megfeledkezett emberek figyelmen kívül hagyták az este nyolc óra utáni kijárási korlátozást és a koronavírus-járvány miatt bevezetett szabályokat – számolt be az esetről az amerikai sajtó.

„Túl sok ember jön most ide. Városunk ezen része egyfajta tűzfészekké vált, és nem reménykedhetünk abban, hogy nem fog belobbanni” – mondta szombati sajtótájékoztatóján Dan Gelber, a floridai város polgármestere.

Miami Beach tisztviselői – miután megelégelték a napok óta tartó féktelen szórakozást és a rendőrök, illetve a tavaszi szünetre érkező tömegek közötti folyamatos összetűzéseket – szombat délután úgy döntöttek, hogy este nyolc és reggel hat óra között kijárási tilalmat vezetnek be a következő három napra. Az intézkedés szerint ebben az időszakban az éttermeknek és a helyi szórakozóhelyeknek is be kell zárniuk.

Az utcán szórakozó emberek közül sokan dacból sem vették tudomásul az utasításokat és nem voltak hajlandók szétszóródni, a New York Post képes-videós beszámolója alapján masszív utcai parti alakult ki.

https://www.instagram.com/p/CMrwPpggHZK/

A híres partmenti szórakozónegyed, az Ocean Drive egyik ikonikus bárjának tulajdonosai bejelentették, hogy legalább március 24-ig felfüggesztik szolgáltatásaikat a folyamatos utcai összecsapások miatt. A beszámolók szerint egy másik étteremben odáig fajult egy verekedés, hogy összetörték az asztalokat és a székeket. A szigorítás kedden jár le, ha a vasárnap ülésező városvezetők nem döntenek másképp.

Az Egyesült Államok legdélibb tagállamában, Floridában  átlagosan több mint 4500 új koronavírus-fertőzést regisztrálnak naponta. Pozitívum azonban, hogy az új fertőzések heti átlaga január közepe óta folyamatosan csökken. Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) néhány napja arról számolt be, hogy a déli államban regisztrálták eddig a legtöbb olyan fertőzöttet, aki a brit-variánstól betegedett meg.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / NY Post / Instagram

 

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »