Engedély nélkül is megtartották a karnevált Marseille-ben

6500 fiatal vonult fel vasárnap a dél-franciaországi Marseille belvárosában, ahol előzetes engedély nélkül tartották meg az idei karnevált. A rendőrök nem avatkoztak be, csak a menet végén oszlatták az embereket.

A helyi prefektúra jelezte, hogy a karneválozók nem kértek előzetes engedélyt a felvonulásra, és a résztvevők többsége nem tartotta be az egészségügyi ajánlásokat (távolságtartás, maszkviselés). Ez egyébként a lenti videón is tökéletesen látható:

A rendőrség tájékoztatása szerint a karneválozók 6500-an voltak. Miután a be nem jelent eseményen nem tartották be a védőtávolságot és nem viseltek szájmaszkot, többeket helyszíni bírsággal sújtottak, de a rendezvénybe nem avatkoztak be a rendőrök. A menet végén viszont erővel oszlatták szét az embereket.

Egy évvel ezelőtt elmaradt a marseille-i karnevál az országos szigorú lezárás miatt. Jelenleg azonban a dél-franciaországi városban nincsen korlátozás érvényben, jóllehet a 100 ezer lakosra jutó fertőzöttek száma már meghaladta a 250-et, ami a riasztási szint.

Péntek éjfélkor a leginkább fertőzött 16 francia megyében egy hónapra újabb korlátozások léptek életbe: a lakhelyét mindenki elhagyhatja időkorlátozás nélkül, de csak meghatározott körzetben. Nizzával ellentétben Marseille-re nem vonatkoznak az új korlátozások, de az állandó maszkviselés ott is kötelező, gyülekezni pedig csak hat főig engedélyezett.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Friss hírek