Még ma engedélyezhetik Európában a Johnson & Johnson egydózisos vakcináját

Az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyta a Johnson and Johnson egydózisos vakcináját az Európai Unión belüli felhasználásra. A szabályok szerint az engedélyezési folyamat most az Európai Bizottságnál folytatódik, ahol még ma meg is történhet a végleges engedélyezés.

A Johnson & Johnson vakcinája azért lenne fontos eleme az oltási kampánynak, mert annak ellenére, hogy hatékonysága a tesztek szerint elmarad a Pfizer / BioNTech 95% körüli szintjétől, csak egy adag beadása szükséges, tárolása pedig nem igényel speciális hűtést, sima hűtőszekrényben, 2 és 8 Celsius fok között tárolható. A Johson & Johnson vakcinája az amerikai teszteken 72%-os, a globális teszteken 66%-os hatékonyságot mutatott.

A megfelelő mennyiség rendelkezésre állása azonban itt is problémás lesz: a J&J a második negyedévre 55 millió adag oltást ígért az EU-nak, de már felröppentek a pletykák arról, hogy ennek a mennyiségnek a leszállítását mégsem tudják időben teljesíteni. Az Európai Bizottság mindenesetre szerdán még azt közölte, hogy nem kapott értesítést a szállítmányok csúszásáról.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC

 

 

Friss hírek

Albániában vett bankot az OTP

Az OTP Bank 55 millió euróért megvásárolja a görög Alpha Bank albán leánybankját, az Alpha Bank Albániát. Az Alpha Bank Albánia jelenleg Albánia nyolcadik legnagyobb bankja közel 5 százalékos eszközarányos piaci részesedéssel, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív.

Read More »

Síelő Mikulások lepték el Newry lejtőit

Több mint 230 síelő és snowboardozó Télapó siklott vasárnap a Maine állambeli Newry sípályáján, hogy pénzt gyűjtsön jótékony célra. Az évente megrendezett esemény tavaly a járvány miatt elmaradt, de idén a Mikulások ismét visszatértek, hogy elindítsák a síszezont.

Read More »

Leave a Reply