Fordulópont az amerikai idősotthonokban

A koronavírus-járvány elmúlt egy éve során számos országban az idősotthonok voltak a „legnagyobb halálozási gócpontok”. Ez a tendencia azonban most megdőlni látszik, mégpedig az oltási kampányok elindításának köszönhetően.

A The New York Times beszámolója szerint a járvány fordulóponthoz érkezett az amerikai idősotthonokban: a halálesetek száma több mint 60%-kal csökkent december vége és február eleje között. Ennek fő oka egyértelmű: az itt lakók az elsők között kapták meg a koronavírus elleni oltást.

„Nem találok szavakat, annyira csodálatos és izgalmas ez a fejlemény” – nyilatkozta Dr. David Gifford, az American Health Care Association főorvosa, amely szervezet országszerte több ezer hosszú távú gondozási intézményt képvisel. „Ha ilyen erőteljes választ látunk a sokszor egyéb krónikus betegségekben is szenvedő idősek körében, azt hiszem, ez nagyszerű jel a lakosság többi része számára” – tette hozzá.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) adatai szerint körülbelül 4,5 millió tartós gondozási intézményben élő ember, illetve ott dolgozó alkalmazott kapott legalább egy adag vakcinát, közülük körülbelül 2,1 millióan pedig már a második oltást is megkapták.

https://www.instagram.com/p/CLuXbfOAAA4/
  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: The New York Times / Instagram

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »