Elon Musk 15 milliárd dollárral lett ma szegényebb

Elon Musk már nem a világ leggazdagabb embere, miután kedden szeptember óta a legnagyobb mértékben esett a Tesla árfolyama, aminek hatására 15,2 milliárd dollár “törlődött” a vállalatvezér nettó vagyonából.

A csökkenést részben Musk azon Twitter-bejegyzése táplálta, amely arra figyelmeztetett, hogy a Bitcoin és az Ethereum árfolyamai “magasnak tűnnek”. A kijelentést Musk alig két héttel azután tette, hogy a Tesla bejelentette: 1,5 milliárd dollár értékű Bitcoint vásárolt.

  • Friss cikkünk a témában:

Forrás: Bloomberg Business / Instagram

Friss hírek

Új elnöke lett a vezető román kormánypártnak

Florin Citu kormányfőt választotta a következő négy évre elnökévé szombaton a román kormány vezető erejét képező Nemzeti Liberális Párt (PNL). A feszült légkörű tisztújításon Citu 2878 szavazatot, ellenfele, a pártot négy éve vezető Ludovic Orban képviselőházi elnök 1898 voksot kapott.

Read More »

30 nap haladékot kapott az Evergrande

A 305 milliárd dolláros hiteltartozást felhalmozott Evergrande csütörtökön elmulasztotta egyik dollárkötvénye kamatainak kifizetését, ezzel közelebb került egy esetleges törlesztési csődhöz. A nemfizetés napjától 30 napos türelmi időszak indult, ha ez alatt nincs megoldás, jöhet a csőd. 

Read More »