Japánban messze még a női egyenjogúság

Két héttel azután, hogy Japán Olimpiai Szervező Bizottságának elnöke lemondásra kényszerült azért, mert azt nyilatkozta, hogy a nők túl sokat beszélnek, és azok a találkozók, melyeken női igazgatósági tagok is részt vesznek, túl hosszúra nyúlnak – most egy újabb jelet kapott a világ arról, hogy a Japán társadalomban a nők egyenjogúsága egyelőre messze áll a valóságtól.

Ezúttal Japán kormányzó pártja, a Liberális Demokrata Párt állt elő egy olyan javaslattal, miszerint megengednék, hogy öt női törvényhozó is részt vehessen az eddig kizárólag férfiak részvételével megtartott igazgatósági üléseken.

A javaslat üdvözlendő, de van egy szépséghibája: kizárólag azzal a feltétellel engednék be az ülésekre a nőket, ha nem beszélnek, csak figyelnek és az ülések után teszik meg észrevételeiket – vélhetően írásban.

Forrás: BBC

Felkapott hírek

Friss hírek

Csődvédelmet kért a CSA

Csődvédelmet kért a CSA cseh légitársaság a pénteken publikált közleménye szerint. A cég a honlapján megjelent közleményben jelentette be, hogy a prágai cégbíróságon fizetésképtelenné válás miatt csődöt jelentett, mivel lejárt az állami hitelgarancia.

Read More »