Biden mai munkanapja a gazdaság körül forog

A Biden-adminisztrációnak ambiciózus tervei vannak az első tíz hivatali napra – ezek közül számos intézkedés Donald Trump korábbi rendeleteit hivatott visszavonni. Ma a gazdaság van terítéken.

Joe Biden beszédet mond a beiktatási ünnepségen. Kép forrása: Flickr

A hónap végéig – a hétvégéket nem számítva – minden nap egy adott téma kerül Joe Biden frissen beiktatott amerikai elnök asztalára. A csütörtöki nap a koronavírus-járványról szólt, a pénteki nap kulcsszava pedig a „gazdaságösztönzés”, amely kapcsán két intézkedés várható:

  • az egyik a Medicaid-del, a Pell-támogatásokkal, a Kiegészítő Élelmiszersegély Programmal (SNAP) járó juttatásokkal, illetve a munkanélküli segélyekkel kapcsolatos;
  • a másik pedig visszaállítja a szövetségi alkalmazottak kollektív tárgyalási jogait, továbbá intézkedéseket kezdeményez Trump azon rendeletének visszavonására, amely engedélyezte az amerikai Igazgatási és Költségvetési Hivatalnak, illetve a szövetségi ügynökségeknek a kulcsszerepek átsorolását.
  • Kapcsolódó cikkeink:

Joe Biden nem vesztegeti az időt

Biden 1,9 billió dolláros mentőcsomagja

Forrás: CNN

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »