Elnöki hatalomátadások képekben

Donald Trump azon hét amerikai elnök egyike, aki nem vett részt utódja beiktatási ünnepségén. Trump elődei John Adams, John Quincy Adams, Martin Van Buren, Andrew Johnson, Woodrow Wilson és legutóbb Richard Nixon voltak, a későbbi elnökök kivétel nélkül jelen voltak az utód beiktatásánál.

Az utolsó két névhez némi kiegészítés is tartozik, Woodrow Wilsonnak szívinfarktusa volt, Nixon pedig lemondott, nem töltötte ki hivatali idejét. Andrew Johnson még 1865 és 1869 között volt elnök, tehát Trump mondhatni egy másfél évszázados hagyományt szakított meg.

https://www.instagram.com/p/CKRdjqsKSae/
  • Kapcsolódó cikkeink:

Trump elhagyta a Fehér Házat

Donald Trump legabszurdabb pillanatai

Forrás: Instagram / The Guardian

 

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »