Németországban is megjelent egy új vírustörzs

Németország a legújabb ország, ahol a koronavírus új mutációját fedezték fel; a kérdéses vírusvariánst egy bajorországi kórház betegei körében azonosították – írja a CNBC.

A helyi sajtó hétfőn jelentette, hogy a koronavírus egy mindeddig ismeretlen változatát fedezték fel 35 betegnél a bajorországi Garmisch-Partenkirchen síparadicsom kórházában. A hírek szerint 73 újonnan megfertőződött embertől vettek mintákat – közülük 35-nél igazolták az új vírusvariánst. A kérdéses mintákat már vizsgálják.

A CNBC felvette a kapcsolatot a német egészségügyi minisztériummal a jelentések megerősítése érdekében. Az egészségügyi tisztviselők szerint a Németországban azonosított változat bizonyítottan eltér az Egyesült Királyságban és Dél-Afrikában nemrégiben felfedezett variánsoktól, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy ez is jóval fertőzőképesebb-e, mint az eredeti vírus.

Jens Spahn német egészségügyi miniszter éppen hétfői sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy nagyon fontos nyomon követni a vírusvariánsokat, ezért mostantól a pozitív koronavírus-tesztek legkevesebb öt százalékánál úgynevezett génszekvenciális elemzést végeznek, hogy a hatóságok a lehető legpontosabban szemmel tarthassák a vírus különböző változatainak terjedését és észrevegyék, ha felbukkan egy új mutáció.

Forrás: CNBC / Kitekintő

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »