Az influenszerek az elsők között kapják meg az oltást Indonéziában

Indonéziában szerdán indult a lakosság tömeges vakcinácója, mégpedig a kínai Sinovac Biotech oltóanyagával. Az ország oltási terve szöges ellentéte annak, mint ami az Egyesült Államokban és más nyugati országokban tapasztalható, lévén itt az idősek helyett a munkaképes korú felnőttek kapják meg először az oltást.

Most pedig újabb szokatlan dolgot láthatunk, ugyanis Joko Widodo elnök mellett a csaknem 50 millió Instagram-követővel rendelkező televíziós személyiség és influenszer, Raffi Ahmad volt az, akit elsőként beoltottak – írja a Reuters.

Az egészségügyi minisztérium vezető tisztségviselője, Siti Nadia Tarmizi elmonása szerint a döntés, miszerint az oltások első körébe a csaknem 1,5 millió egészségügyi dolgozó mellett bevonják az influencereket is, szándékos kommunikációs stratégia a kormány részéről, amelynek az a célja, hogy minél többen beoltassák magukat az országban.

Forrás: Reuters / Instagram

Felkapott hírek

Friss hírek

Csődvédelmet kért a CSA

Csődvédelmet kért a CSA cseh légitársaság a pénteken publikált közleménye szerint. A cég a honlapján megjelent közleményben jelentette be, hogy a prágai cégbíróságon fizetésképtelenné válás miatt csődöt jelentett, mivel lejárt az állami hitelgarancia.

Read More »