Az influenszerek az elsők között kapják meg az oltást Indonéziában

Indonéziában szerdán indult a lakosság tömeges vakcinácója, mégpedig a kínai Sinovac Biotech oltóanyagával. Az ország oltási terve szöges ellentéte annak, mint ami az Egyesült Államokban és más nyugati országokban tapasztalható, lévén itt az idősek helyett a munkaképes korú felnőttek kapják meg először az oltást.

Most pedig újabb szokatlan dolgot láthatunk, ugyanis Joko Widodo elnök mellett a csaknem 50 millió Instagram-követővel rendelkező televíziós személyiség és influenszer, Raffi Ahmad volt az, akit elsőként beoltottak – írja a Reuters.

Az egészségügyi minisztérium vezető tisztségviselője, Siti Nadia Tarmizi elmonása szerint a döntés, miszerint az oltások első körébe a csaknem 1,5 millió egészségügyi dolgozó mellett bevonják az influencereket is, szándékos kommunikációs stratégia a kormány részéről, amelynek az a célja, hogy minél többen beoltassák magukat az országban.

https://www.instagram.com/p/CJ-7lWbnDqV/

Forrás: Reuters / Instagram

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »