Koronavírusosak a San Diegó-i állatkert gorillái

A San Diegó-i állatkertben pozitív lett egy csapat gorilla koronavírus-tesztje. Az állatokat azért vizsgálták meg, mert néhányuk tüneteket produkált. Ez az első eset, hogy a vírus emberről majmokra terjedt át.

Az állatkert vezetése úgy gondolja, hogy a szám szerint nyolc, egy helyen élő főemlős a park egyik gondozójától kapta el a betegséget, akinek szintén pozitív lett a tesztje, azonban tünetmentes volt.

Lisa Peterson, az állatkert igazgatójának elmondása szerint a fertőzött állatok együtt kerültek karanténba és – némi köhögést leszámítva – jól vannak. A gorillák a sok folyadék és táplálék mellett jelenleg vitaminokat is kapnak, de esetükben a vírust nem különösebben kezelik. Az állatkert reménykedik a “teljes felépülésben”.

A fajok közti vírusátvitel régóta aggasztja a szakértőket a Covid-19 kapcsán, amely valószínűleg denevérektől származik. Az továbbra sem tisztázott, mely állatfajok fertőződhetnek meg.

Forrás: The Guardian / Instagram

Friss hírek

Célegyenesben a veszteséges Air India privatizációja

Az indiai kormányzat még a koronavírus-járvány előtt jelentette be, hogy teljes egészében megválna az Air India légitársaságtól, amely már a vírusválság előtt is jelentős adósságot halmozott fel. Korábban a tulajdonrész felének értékesítésével próbálkoztak, de akkor nem akadt egyetlen ajánlattevő sem.

Read More »