Több száz kongresszusi képviselő Trump eltávolítását követeli

Az NBC News beszámolója szerint az amerikai kongresszus több mint 200 tagja támogatja Donald Trump elnök azonnali eltávolítását.

A dolog előzménye, hogy szerdán Trump több száz támogatója megrohamozta a Capitoliumot, miközben ott éppen arról folyt a kétpárti tanácskozás, hogy hivatalosan is elnökké válasszák Joe Bident. A zavargások során négyen életüket vesztették. Magát Trumpot erőszakra való felbujtással vádolják.

A szinte kivétel nélkül demokrata párti és független képviselők által szorgalmazott intézkedések között szerepel egy esetleges második impeachment-eljárás, illetva a 25. alkotmánymódosítás érvényesítése, amely azt szabályozza, hogy mi a teendő, ha az elnöki vagy alelnöki pozíció a hivatali idő lejárta előtt megüresedik.

Trump valamivel kevesebb, mint két hét múlva, január 20-án távozik hivatalából, amikor is Joe Bident beiktatják. Csütörtökön Trump egyébként Trump már rendezett hatalomátadást ígért, és a szerdai káoszt „szörnyű támadásnak” nevezve elítélte az erőszakot.

Forrás: NBC News / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »