Oroszország-szerte megkezdődött a lakosság oltása

Már Oroszország összes régiójába kiszállították a koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni Szputnyik V oltóanyagot, a vakcináció az ország egész területén megkezdődött – jelentette be Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter a járványellenes küzdelem kormányzati koordinációs tanácsának keddi elnökségi ülésén.

Elmondása szerint a helyi elosztást 89 központból végzik, a védőoltások beadásában 1229 egészségügyi szervezet vesz részt. Az egészségügyi tárca nyilvántartása eddig mintegy 28 500 beoltott ember adatait tartalmazza. Azok, akik már megkapták az oltást, egy telefonos alkalmazás segítségével maguk vezethetik be a hogylétükre vonatkozó adatokat a regiszterbe.

Korábban Mihail Misusztyin kormányfő közölte, hogy a védőoltás önkéntes és ingyenes Oroszországban. A miniszterelnök azt ígérte, hogy december folyamán 480 ezer adag vakcina jut el a régiókba.

Az oltást elsősorban az egészségügyi alkalmazottaknak, a tanároknak, valamint a szociális munkásoknak adják be, de a régiók a későbbiekben kiterjeszthetik a jogosultak körét.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »