Az Electronic Arts rálicitált a Codemasters kiadó felvásárlására

November elején jelentették be, hogy a Take-Two felvásárolja a Project Cars, Dirt és F1 sorozatokról ismert Codemasters játékfejlesztőt, de a tervezett akvizíció úgy tűnik mégsem jön össze, mert a cégért – magasabb áron – bejelentkezett a rivális Electronic Arts is.

Az Electronic Arts hétfőn jelentette be, hogy megegyezett a Codemasters-szel a cég felvásárlásáról, amelyért 1,2 milliárd dollárt kínálnak, és a Codemasters is megerősítette, hogy az EA ajánlatát jobbnak tartják a Take-Two készpénzt és részvényeket biztosító ajánlati csomagjánál.

A Grand Theft Auto, a Bioshock, a Red Dead Redemption és a Borderlands sorozatokat kiadó Take-Two tehát úgy tűnik hoppon marad, bár a sztorinak még nincs vége – nyilatkozatuk szerint átgondolják helyzetüket, ami akár azt is jelentheti, hogy belebonyolódnak egy licitháborúba.

A Codemasters részvényárfolyamának mindenesetre jót tesz a fokozott érdeklődés, a cég részvényei ma közel 19%ot emelkedtek.

Dirty Rally 2.0 – a Codemasters egyik játéka. Forrás: Codemasters

Forrás: Reuters / Codemasters

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »