Az amerikai tanárok 27%-a azt fontolgatja, hogy elhagyja a pályát

Mint a világ számos más országában, a koronavírus-járvány az amerikai tanárokra is hatalmas nyomást gyakorolt, ezért több mint negyedük azon gondolkodik, hogy valamilyen módon otthagyja az állását.

Egy friss felmérés szerint a tanárok 77%-a többet dolgozik ma, mint egy évvel ezelőtt, 60%-uk kevésbé élvezi munkáját, míg 59%-uk szerint nem elégségesek az iskolák egészségügyi és biztonsági óvintézkedései. Nagyjából 27%-uk azt állítja, hogy fontolóra veszi a kilépést, a korai nyugdíjazást vagy a hosszabb távú szabadságolást.

„Az amerikai tanárok nagy része már eddig is pályaelhagyó volt, mégpedig főként azért, mert nem fizették meg őket. Akkor azonban beütött a Covid” – olvasható a jelentésben, amelyhez az adatokat az állami iskolák pedagógusai körében elvégzett felmérés szolgáltatta.

A teljes cikk angol nyelven olvasható a CNBC oldalán.

Tovább olvasom →

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »