Az amerikai tanárok 27%-a azt fontolgatja, hogy elhagyja a pályát

Mint a világ számos más országában, a koronavírus-járvány az amerikai tanárokra is hatalmas nyomást gyakorolt, ezért több mint negyedük azon gondolkodik, hogy valamilyen módon otthagyja az állását.

Egy friss felmérés szerint a tanárok 77%-a többet dolgozik ma, mint egy évvel ezelőtt, 60%-uk kevésbé élvezi munkáját, míg 59%-uk szerint nem elégségesek az iskolák egészségügyi és biztonsági óvintézkedései. Nagyjából 27%-uk azt állítja, hogy fontolóra veszi a kilépést, a korai nyugdíjazást vagy a hosszabb távú szabadságolást.

“Az amerikai tanárok nagy része már eddig is pályaelhagyó volt, mégpedig főként azért, mert nem fizették meg őket. Akkor azonban beütött a Covid” – olvasható a jelentésben, amelyhez az adatokat az állami iskolák pedagógusai körében elvégzett felmérés szolgáltatta.

A teljes cikk angol nyelven olvasható a CNBC oldalán.

Tovább olvasom →

Friss hírek

Az EU is kezdi unni az iraki menekültek buszoztatását

Az Európai Unió külügyi szolgálata bekérette Fehéroroszország brüsszeli képviseletének ideiglenes vezetőjét, hogy felszólítsa Minszket arra, ne használja a litván határhoz érkező (Litvánia szerint inkább szállított) migránsokat eszközként politikai céljai elérésére - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

Read More »