Az amerikai tanárok 27%-a azt fontolgatja, hogy elhagyja a pályát

Mint a világ számos más országában, a koronavírus-járvány az amerikai tanárokra is hatalmas nyomást gyakorolt, ezért több mint negyedük azon gondolkodik, hogy valamilyen módon otthagyja az állását.

Egy friss felmérés szerint a tanárok 77%-a többet dolgozik ma, mint egy évvel ezelőtt, 60%-uk kevésbé élvezi munkáját, míg 59%-uk szerint nem elégségesek az iskolák egészségügyi és biztonsági óvintézkedései. Nagyjából 27%-uk azt állítja, hogy fontolóra veszi a kilépést, a korai nyugdíjazást vagy a hosszabb távú szabadságolást.

“Az amerikai tanárok nagy része már eddig is pályaelhagyó volt, mégpedig főként azért, mert nem fizették meg őket. Akkor azonban beütött a Covid” – olvasható a jelentésben, amelyhez az adatokat az állami iskolák pedagógusai körében elvégzett felmérés szolgáltatta.

A teljes cikk angol nyelven olvasható a CNBC oldalán.

Tovább olvasom →

Felkapott hírek

Friss hírek

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »

Aggasztó az indiai járványgörbe

Indiát is elérték a koronavírus erősebb mutációi, ami a járványgörbe brutálisan meredek emelkedésével járt. Az 1,39 milliárd lakosú ázsiai országban az új azonosított esetek száma szinte napok alatt ugrott a napi 30-50 ezres tartományból 150 ezer fölé, egy hónapja pedig még csak napi 10-20 ezer közötti fertőzöttet regisztráltak.

Read More »