Putyin elrendelte a széles körű oltás megkezdését

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán utasítást adott a koronavírus elleni vakcina széles körű alkalmazásának jövő heti megkezdésére; első körben az orvosok és a tanárok kapnák meg a védőoltást.

“Ha úgy gondolja, hogy elérkeztünk ehhez a lépéshez, akkor arra kérném önt: úgy szervezze meg a munkát, hogy a következő hét végén már meg tudjuk kezdeni a vakcinációt” – mondta az elnök Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettesnek egy videokonferencia keretében.

Putyin elmondta, hogy már több mint kétmillió adag Szputnyik V típusú vakcina áll rendelkezésre, amely lehetőséget ad – “ha nem is a tömeges, de a széles körű” – védőoltásra, az előzetes terveknek megfelelően elősorban két rizikócsoport, az orvosok és a tanárok körében.

Megértését fejezte ki Golikovának azzal kapcsolatban, hogy a járványellenes védekezésért felelős miniszterelnök-helyettes óvatos a kezdés pontos határidejének meghatározásával, de – mint mondta – tudomása van arról, hogy az ipar és az egészségügyi hálózat egészében véve kész megtenni ezt “az első lépést”. Közölte, hogy a jövő héten újabb jelentést vár tőle a vakcináció előkészítéséről.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »