Olcsó lesz az orosz vakcina

Oroszország kedden kijelentette, hogy koronavírus-vakcinája olcsóbb lesz, mint riválisai, továbbá 2021-ben 1 milliárd adagot terveznek előállítani belőle.

A Szputnyik V elnevezésű orosz oltóanyag adagonkénti költsége a nemzetközi piacokon kevesebb, mint 10 dollár lesz” – közölte az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RDIF). A vakcinából egyébként fejenként két dózis szükséges a hatékony védekezéshez.

„A Szputnyik V ezáltal kétszer vagy többször olcsóbb lesz, mint a hasonló hatékonyságú, mRNS-technológián alapuló külföldi oltások. Az orosz állampolgárok ingyenesen juthatnak hozzá az oltóanyaghoz” – tette hozzá az RDIF.

Úgy tűnik, hogy az állítás a Pfizer és a BioNTech, valamint a Moderna oltóanyag-jelöltjeire vonatkozik, amelyek szintén ezzel a módszerrel készülnek, és amelyek kapcsán rendkívül biztató eredményekről számoltak be az elmúlt hetekben.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »