A japánoknak ingyen lesz a koronavírus-oltás

A japán parlament elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely ingyenes koronavírus-oltást biztosítana az ország lakosainak.

Az új törvény szerint a helyi önkormányzatok lesznek felelősek a vakcinák szétosztásáért, illetve azért, hogy minél több ember megkapja az oltást, az állampolgároktól pedig elvárják, hogy felelősségteljesen viselkedjenek és adassák be maguknak az immunitást biztosító szert.

Szuga Josihide japán miniszterelnök megfogadta, hogy 2021 első felére elegendő vakcinát biztosítanak az ország lakosságának, az azonban nem világos, hogy a külföldi lakosok is jogosultak lesznek-e az ingyenes oltásra.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A briteknél indulhat a Pfizer-vakcina forgalmazása

Rövidesen indulhat a tömeges vakcina-szállítás

Forrás: BBC

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »