Koronavírus: sok amerikai kórház már alig bírja a terhelést

Miután a járvány tavaszi hulláma leginkább a nagyvárosokat érintette az Egyesült Államokban, a koronavírus most már országszerte jelen van, a kórházak pedig sok helyütt a teljesítőképességük határán egyensúlyoznak.

A Reuters több mint tucatnyi egészségügyi szolgáltatóval és közegészségügyi tisztviselővel készített interjúja alapján a nemzet szívében sok kórházban hiány mutatkozik a szabad ágyak, a felszerelés és – ami a legfontosabb – a klinikai személyzet tekintetében, beleértve az orvosokat és az ápolókat is.

A regisztrált fertőzéses esetek – és így a Covid-19 miatt kórházba kerülő emberek – száma pedig sajnos rohamosan növekszik, különösen a középnyugati államokban: június közepétől november közepéig az újonnan diagnosztizált esetek száma több mint húszszorosára emelkedett a régióban (mintegy 12 szövetségi államról beszélünk).

A térség kórházaiban dolgozó szakemberektől a Reuters megtudta, hogy az egészségügyi intézmények lassan elérik a maximum kapacitásukat. Bár a legtöbb helyen újrarendezték a kórházi szárnyakat, több beteget tömörítettek egy szobába, továbbá arra kérték a személyzetet, hogy dolgozzanak több órát és vállaljanak gyakoribb műszakokat, ez sem bizonyul elégnek.

A teljes cikk angol nyelven olvasható a Reuters oldalán.

Tovább olvasom →

 

Forrás: Reuters / CNBC

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »