Jövő héttől a britek is enyhítenek

A jövő héten a kormány eredeti tervei alapján kinyithatnak a nem alapvető szükségleti cikkeket árusító boltok és a szabadidős létesítmények azokban az angliai országrészekben, amelyek nem a legmagasabb szintű koronavírus-készenléti fokozat hatálya alatt állnak – jelentette be hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök. Hozzátette ugyanakkor, hogy a brit kormány megerősíti a járvány megfékezését célzó készenléti rendszert.

A november 5-én elrendelt, négy hétre szóló, 56 millió angliai lakost érintő intézkedéscsomag értelmében a nem alapvető szükségleti cikkeket árusító boltok, a szabadidőközpontok, az edzőtermek, a mozik, a fodrászatok, a szépségszalonok, a pubok, a bárok és az éttermek jelenleg zárva tartanak.

Johnson hétfői ismertetése szerint ez a korlátozás ér véget december 2-án, az eredetileg tervezett időpontban, és ennek helyébe lép a korábbihoz hasonló, de több elemében megszigorított, többfokozatú készenléti rendszer.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Jövő héten már lazítások jönnek Franciaországban

Koronavírus: Finnország és Norvégia lezárások nélkül is megúszta

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »