Koronavírus: Dél-Ausztrália bekeményít

Dél-Ausztráliában rendkívül szigorú, de mindössze 6 napig érvényes korlátozások léptek életbe: még a szabadtéri testmozgás és a kutyasétáltatás is tilos.

A hatóságok közlése értelmében a zárlat alatt háztartásonként csak egy személy hagyhatja el otthonát naponta, és kizárólag az alapvető szükségletek kielégítése okán. Emellett az iskoláknak, az egyetemeknek, a kávézóknak és az éttermeknek zárva kell tartaniuk, tilos esküvőt és temetést tartani, a maszk viselése pedig mindenhol kötelező.

Az államban egyetlen új góc alakult ki – 23 ember fertőződött meg -, de ez már elég volt a szigorú intézkedések bevezetésére.

Forrás: Bloomberg / Instagram

Felkapott hírek

Friss hírek

Kérdéses a CSA jövője

Frantisek Simáne, a Smartwings csoport tulajdonosa szerint a CSA tavalyi vesztesége mintegy másfél milliárd korona. A cég esetleges csődje azokat az ügyfeleket is érintheti, akik majdnem egymilliárd korona értékben repülőjegyeket vettek a CSA-tól, de eddig még nem használták fel azokat.

Read More »

Elindult a COVAX

Ghána az első olyan ország, ahová megérkezett az első Covid-vakcina szállítmány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerényebb jövedelmű országok oltóanyag-ellátására életre hívott COVAX-programján keresztül - írja a CNN.

Read More »