FDA: mostantól otthon is lehet Covid-tesztet csinálni

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) jóváhagyta az első olyan koronavírus-teszt alkalmazását, amely sürgős esetben otthon is elvégezhető.

Az engedély lehetővé teszi, hogy a tesztet 14 éves vagy annál idősebb személyek magukon elvégezhessék, amennyiben az egészségügyi szolgáltatójuk szerint fennáll a fertőzés gyanúja.

A Lucira Health kaliforniai magántulajdonban lévő biotechnológiai vállalat által gyártott, egyszer használatos pálcika 30 percen belül kimutathatja a koronavírus-fertőzést. A cég honlapja alapján a teszt kevesebb, mint 50 dollárba fog kerülni.

“Noha már eddig is voltak részben otthon elvégezhető diagnosztikai tesztek, ez az első, amelyet teljesen önállóan meg lehet csinálni és azonnal eredményt is mutat” – mondta Stephen Hahn, az FDA vezetője szerdán kiadott sajtóközleményében.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC

Friss hírek

Különmegbízottat nevezett ki a Nyugat-Balkánra Boris Johnson

Boris Johnson brit miniszterelnök kinevezett egy nyugat-balkáni ügyekért felelős különmegbízottat annak jeléül, hogy az Egyesült Királyság elkötelezett a régió stabilitása és prosperitása iránt. A nyugat-balkáni politikai helyzetet a NATO külügyminisztereinek rigai találkozóján, valamint a G7 külügyminiszterek liverpooli találkozóján is megvitatják majd.

Read More »

Piaci körkép: megvédte kulcstámaszát a DAX

Magasabban forognak az európai részvénypiacok, a német DE30 például teljesen vissza tudott kapaszkodni a Powell tegnapi megjegyzése utáni ijedtségből, miszerint az infláció jellemzésére a továbbiakban már nem használják az "átmeneti" szót és gyorsíthatnak a kötvényvásárlások kivezetésén.

Read More »

Leave a Reply