Hároméves csúcson a Bitcoin árfolyama

Több mint 15 ezer dollárra, azaz 2018 januárja óta nem látott magasságba emelkedett a bitcoin árfolyama csütörtökön az amerikai elnökválasztás által okozott volatilitás, illetve azon befektetői remények közepette, hogy a koronavírus-járvány sújtotta gazdaságok további monetáris támogatása megemeli a digitális eszközök értékét.

A világ legnagyobb és legismertebb digitális devizájának értéke több mint 10 százalékkal ugrott meg az amerikai elnökválasztás napja, kedd óta. Az egyik széles körben elfogadott bitcoin árfolyamindex, a Coindesk indexe – amely a legnagyobb kereskedési platformok jegyzéseinek átlagát mutatja – 14 907,70 dolláron, 5,72 százalékos nyereségben állt csütörtök este fél nyolckor. Az elmúlt 24 órában a minimumot 13 958,42 dolláron, a maximumot pedig 15 306,84 dolláron érte el az index. A világ nagy tőzsdéin és kötvénypiacain ugyancsak folytatódott a szerdán elkezdődött rali.

A bitcoin árfolyama már hetek óta erősödik, miután az elektronikus kereskedelemre szakosodott, pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó PayPal bejelentette, hogy engedélyezi digitális devizák vásárlását a platformján.

Ez a hír erősítette azokat a régóta fennálló várakozásokat, hogy a bitcoin és társai életképesebb fizetési formává válnak. A bitcoin befektetői és rajongói arra alapozzák az árfolyam további emelkedésébe vetett reményeiket, hogy a globális pénzügyi hatóságok egyértelműbbek lesznek a kriptodevizák szabályozásában, és a nagy, hagyományos pénzügyi vállalatok egyre inkább elfogadják a digitális devizákat.

A bitcoin árfolyama több mint húszezer dolláron 2017 decemberében érte történelmi csúcsát, majd a következő hónap alatt értékének 50 százalékát elveszítette. A kereskedésre jellemző, hogy napon belül is hatalmas ingadozások alakulhatnak ki árfolyamában.

Amit feltétlenül tudnia kell a Bitcoinról (x)

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Csökkenő eredményről számolt be a Tesco

A Tesco adózás előtti eredménye a februárral véget ért 2020-2021-es pénzügyi évben, elsősorban a koronavírus-járvány okozta kiesések és többletköltségek miatt csökkent. Szerdai beszámolójában a cég közölte, hogy közép-európai részlege is megszenvedte a járvány hatásait.

Read More »