USA: 95 millió felett a már leadott szavazatok száma

Kitart a korai szavazók lendülete az amerikai elnökválasztáson, egy nappal a választás napja előtt már 95 millió felett jár a leadott szavazatok száma. 2016-ban mindössze 47 millióan adták le voksukat még a választás napja előtt, a szakértők immár évszázados rekordot jósolnak a teljes részvételi arány vonatkozásában.

Az Egyesült Államok teljes lakosságszáma 2019-es adatok alapján 328,2 millió fő, közülük 2018-ban 233,7 millióan voltak szavazásra jogosultak. Mivel a szavazók száma jellemzően évről-évre nő (2000-ben még csak 193,4 millióan szavazhattak), így idén is bőven 230 millió feletti szavazásra jogosulttal lehet számolni.

Ez alapján a részvételi arány már most, egy nappal a választás napja előtt is 40% felett jár, a Floridai Egyetem elemzői pedig 65% körüli teljes részvételi arányra számítanak, mintegy 150 millió szavazóval. Ilyen nagy arányban utoljára 1908-ban vettek részt a szavazáson az amerikaiak.

A teljes cikk a Reutersen olvasható.

Tovább olvasom →

 

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »