Egymillió felett a fertőzöttek száma Spanyolországban

Spanyolországban átlépte az egymilliót a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma – jelentette szerdán a spanyol egészségügyi minisztérium. A szaktárca tájékoztatása szerint 24 óra alatt több mint hatezer új esetet igazoltak a PCR-tesztek, míg a regisztrált esetszám mintegy 17 ezerrel emelkedett kedd óta.

A dél-európai országban százezer emberből átlagosan 332 fertőzött. A fertőzöttek aránya az észak-spanyolországi Navarrában a legmagasabb, ahol százezerből 1021-en kapták el a vírust. Éppen ezért csütörtöktől korlátozzák a tartomány területéről a szabad ki- és belépést, továbbá hét hétre bezárják a vendéglátó egységeket.

A fertőzés eddigi halálos áldozatainak száma 34 366. Az elmúlt egy hétben 575-en vesztették életüket, szerdán 43-an hunytak el – olvasható a minisztérium jelentésében. Covid-19 megbetegedéssel jelenleg 13 698-an vannak kórházban, intenzív osztályon 1930 pácienst kezelnek. Előbbi az ellátási kapacitások 11,5 százalékos, utóbbi 21,5 százalékos igénybevételét jelenti.

Az egészségügyi minisztérium közölte: október 11-e és 17-e között mintegy 750 ezer PCR-tesztet végeztek el az országban, egyaránt beleszámítva az állami és a magán laboratóriumokban készült vizsgálatokat, amelyek 12,4 százaléka lett pozitív. A spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ úgy becsüli, hogy a koronavírusos esetek 70 százalékát sikerül azonosítani a jelenlegi tesztelési kapacitásokkal.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

DAX elemzés: fontos ellenállást tesztel az index

Ma délelőtt 11 órakor tették közzé a ZEW Intézet áprilisi hangulatindexét, ami csalódást okozott. A DAX jelenleg a múlt heti korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét teszteli 15.270 pontnál, és ez a zóna alkotja a rövidtávú emelkedő háromszög felső határát is.

Read More »